Nová podlaha do koupelny? Velký výběr na trhu vám to usnadní

Datum článku: 12.8.2020

Vybrat tu správnou podlahu do koupelny je poměrně náročné. V koupelně se drží vlhkost, tak důležité zvolit podlahu, která bude proti vodě a vlhkosti odolná. Naštěstí je dnes v nabídce hodně druhů podlah, které můžete v koupelně bez obav použít. 

Nová podlaha do koupelny? Velký výběr na trhu vám to usnadní

Nejběžnější podlaha v koupelně je dosud stále dlažba. Na trhu je velký výběr materiálů, velikostí, designů a  barevných provedení. Nevýhodou dlažby je však studený povrch a značná klouzavost.

V moderních domácnostech se čím dál častěji objevuje v koupelně dřevěná, korková či vinylová podlaha. Ano i dřevo se dá použít, nejčastěji z exotických dřevin a se speciální povrchovou úpravou. Tyto dřevěné podlahy jsou ale finančně náročné.

Korková podlaha je nejen levnější než dřevěná, ale měkčí, teplejší a pro bosé nohy příjemná. Je ošetřena polyuretanovou vrstvou, která zaručuje voděodolnost a snadnou údržbu. 

Velmi oblíbeným materiálem  v koupelně se stává vinyl. Světoví výrobci vyvinuly vinylové podlahy se speciální úpravou, které jsou voděodolné, snadno se udržují, design věrně napodobuje dřevo, kámen, korek, ale i např. kov. 

Levnější variantou podlahy, vhodnou hlavně do panelákových koupelen je PVC. Má přitom řadu skvělých vlastností - odolnost, teplý povrch, snadnou údržbu a velký výběr barev a vzorů, ze kterých si vybere i náročnější zákazník.

Nevíte si rady s výběrem do vaší koupelny? Navštivte některou z poboček společnosti Supellex-Svět podlah, kde vám školení pracovníci poradí.

 

Více na: www.supellex.cz