Vinylové podlahy z české dílny

Datum článku: 10.2.2017

Vinylové podlahy se řadí k podlahám nové generace a jsou žádané díky vzhledu i vlastnostem. V nabídce je mají desítky výrobců, jeden z nich dokonce přímo z České republiky. Jak vypadají podlahy značky Fatra?

Vinylové podlahy z české dílny

Vinylová podlaha je vícevrstvá krytina, která se vyrábí ze stejného materiálu, jako PVC podlahy. Jediným rozdílem je to, že zatímco PVC podlahy koupíte ve velkých rolích, určených k lepení na rovný povrch, vinyl se prodává v dílcích. I tyto dílce je možné lepit, obecně ale zákazníci preferují dílce právě kvůli možnosti plovoucí pokládky. Při té do sebe jednotlivé dílce zapadnou a je hotovo rychle a bez zbytečného nepořádku.

Proč vybrat právě vinyl?

Kromě snadné pokládky ocení vinyl také všichni, kdo se nechtějí zabývat zdlouhavou údržbou a mají rádi svůj klid. Je totiž opravdu velmi tichý při došlapu, ostatně vinylové podlahy jsou také velmi příjemné a pocitově měkké. To ovšem neznamená, že by nic nevydržely. A i kdyby k poškození došlo, například proseknutím při pádu ostrého předmětu, díky systému dílců se dá poškozený kus snadno vyměnit.

Vinylové podlahy se nevyrábějí jen v zahraničí, také v České republice máme své šikovné výrobce, kteří pracují na kvalitních kolekcích. Potřebují k tomu nejen zkušený technologický tým, ale také designéry, kteří dokážou určit a vybrat ty nejžhavější trendy v bytovém dekoru a navrhnout přímo světové designy.

Vinyl, pro který nemusíte jezdit daleko

Vinylové podlahy Fatra české výroby jsou určeny jak do obytných, tak do komerčních prostor, stačí u prodejce zkontrolovat zátěžovou třídu a vybírat podle ní. Jednotlivé vzory imitují zdařile nejrůznější druhy dřeva, od klasických až po exotické. U dubu, kaštanu, jasanu nebo teaku či wenge to ale nekončí.

Například vinylové podlahy Fatra Thermofix – které jsou díky povrchové úpravě PUR extra odolné – se prodávají i v provedení bílá břidlice či travertin. Kromě samotných dílců nabízí Fatra také široký sortiment svařovacích šňůr, podlahových lišt nebo schodišťových hran tak, aby ladily k jakékoli podlaze z jejich nabídky, kterou si vyberete. Zárukou kvality je pak potvrzení, že tyto podlahy odpovídají evropskému standardu dle normy ISO 9001.

Podobné články

Vinylové podlahy Aspecta SOLID
Vinylové podlahy Aspecta SOLID
Představte si svůj domov s podlahou, která se neustále poškozuje a ztrácí svůj původní…
Vinylové podlahy SOLID PRO 0,55 -  ideální volba pro bydlení i komerční využití
Vinylové podlahy SOLID PRO 0,55 - ideální volba pro bydlení i komerční využití
Vinylové podlahy lepené SOLID 0,55: ideální volba pro bydlení i kom využití Představte…
Vinylové podlahy a co o nich možná nevíte
Vinylové podlahy a co o nich možná nevíte
Moderní, odolné, jednoduché na údržbu a cenově dostupné. To všechno platí pro populární…